Két évtizedes együttműködés után a McLaren és a Mercedes végleg elvált 2014 végén, a wokingi csapat régi sikerpartnerével, a Hondával áll össze 2015-től. A McLaren Honda első, Abu-Dzabiban tartott tesztje nem sikerült valami fényesen, de a cégvezér, Ron Dennis nagyon elégedett az eddigi munkával.
“A partnerünk, a Honda számára a legfőbb kihívást a határidők és a megbízhatóság jelentik. A teljesítmény elég meggyőző, persze erről nem árulhatok el sokat” – idézte az ESPN.


Dennisnek a Honda egész hozzáállása, a cég elkötelezettsége is nagyon tetszik:
“Egyértelmű az elkötelezettség és a tettrekészség, nagyszerűek a létesítmények, tettre készek a mérnökök. Van például egy lenyűgöző irányítóközpontjuk – nálunk a McLarennél is van ilyen, a műszaki stáb és a tartalék gárda ott figyeli és segíti a versenyt, akárhol is legyen a futam -, de ugye Japánból szinte minden futamnál jelentős az időeltolódás.”
“Szóval az irányítóközpont mellett 50 férőhelyes pihenőrészleg és étterem is van, így mindenki a lehető legjobb formában dolgozhat, amikor verseny van. Az ilyen részletek mutatják legjobban, hogy mennyire elkötelezettek, és hogy merre tartunk, sokkal inkább, mint hogy a 30 legmodernebb tesztpadunk van, vagy ilyesmi.” 
Honda motorsportfőnöke, Arai Jaszuhisza nagyon, már-már hurráoptimizmussal bízik az új McLaren-korszakban.


“Az új szabályrendszer nagyon-nagyon komplex. Az abu-dzabi teszten nagyon sok adatot gyűjtöttünk, és a McLaren Honda máris egységes csapatként dolgozik. Meggyőződésem, hogy jövőre Melbourne-ben győzelemmel indítjuk majd az együttműködésünk új korszakát.”
A vágyott győzelemért, sikerekért a Hondával régre visszanyúló kapcsolatot ápoló Jenson Button, valamint a McLarenhez a csúnyán végződött 2007-es idény ellenére visszatért Fernando Alonso hajt majd jövőre.