Könnyen lehet, hogy tényleg távoznia kell újabb két kulcsembernek a Ferraritól, a hírek szerint Pat Fry főmérnököt és Nikolas Tombazis főtervezőt is “szabadságra küldték”. A motorfelelős Luca Marmorinit már korábban elküldte a Ferrari, de a csapat Tombazist is felelősnek tartja a V6-os korszak gyenge kezdéséért.


A kényszerszabadságolás azt jelenti, hogy a két mérnököt még nem rúgták ki, korábbi hírek szerint különösen Fry szerződése “bonyolult”. A főmérnök azonban “feleslegessé” válik azzal, hogy minden valószínűség szerint érkezik Bob Bell a Mercedestől.

A technikai igazgató James Allison mellett a 2015-ös fejlesztésekért Bell, illetve a Tombazis jobbkezeként előléptetett Simone Resta felel majd.

Közben Maurizio Arrivabene, a szintén kirúgott Marco Mattiacci helyére kinevezett új csapatfőnök a szakújságíró Leo Turrininek adott interjút először. “Sokan kérdezik, hogy mi lesz most a pályán, de csak azt tudom mondani, hogy nincs varázspálcám” – nyilatkozta Arrivabene.

“2015-ben elég lenne, ha nyerünk néhány versenyt, legalább egyet Vettel, legalább egyet Räikkönen. Kimi már tudja, mit jelent a Ferrari, és Sebastian is kezdi érteni, ez nagy segítség lehet számunkra. Nem azért vagyunk itt, hogy bánkódjunk a múlt miatt, a jövőt építjük.”