Miután vasárnap lefutotta utolsó Red Bull-os futamát, a jövőre a Ferrarinál versenyző Sebastian Vettel kedden már a Ferrari garázsában figyelte a tesztelést Abu-Dzabiban.


A négyszeres bajnok utcai ruhában volt, azonban ferraris fejhallgatót viselt és a mérnökökkel beszélgetett. A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint ezt nem lett volna szabad megtennie. 
“Jogilag ez nem volt rendben, de teszek rá” – mondta a német Auto Bildnek Helmut Marko.
Vettel eredetileg szeretett volna vezetni is a szezonzáró utáni teszten a Ferrarinál, amibe először a Red Bull bele is egyezett, később azonban meggondolták magukat: “A mérnökök hirtelen bepánikoltak, hogy esetleg valamilyen titkokat adok át a Ferrarinak” – panaszolta a hétvégén.
A Ferrarinál azonban kellemetlen meglepetés is várta a 27 éves németet, neki nem szóltak, hogy hétfőn leváltják az addigi csapatfőnököt, Marco Mattiaccit. A Sport Bild arról kérdezte Vettelt, hogy mit gondol Mattiacci távozásáról, amire a versenyző csak annyit tudott felelni, hogy “tehát igaz?”, majd állítólag jelezte is a csapatnak, hogy nem örül annak, hogy őt nem tájékoztatták előre.