A 2014-es idény végén távozik a McLarentől a csapat 2006 óta alkalmazott tesztpilótája, Gary Paffett. 
A 33 éves angol versenyző a wokingi csapat mercedeses korszakának végével egy időben búcsúzik, a két dolog összefügg, hiszen a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) a stuttgarti márka színeiben versenyez, a McLaren viszont a Honda erőforrásaira vált a Forma-1-ben.


“Imádtam a Mclarennél dolgozni, a visszajelzéseim pedig a csapat hasznára váltak az évek folyamán – legalábbis a mérnökök voltak olyan rendesek, hogy ez mondják” – viccelődött Paffett. “Nagyon sok barátom van a McLarennél, mindenkinek a legjobbakat kívánom a jövőre. Szorítok, hogy jövőre nyerjenek pár futamot!”
A McLaren múlt pénteken Silverstone-ban küldte először pályára a Honda új F1-es erőforrását egy átalakított idei autóban. Paffett már nem vezetett a teszten, az MP4-29H-t kt másik tesztelő, Oliver Turvey és Stoffel Vandoorne terelgette.
Nem lenne meglepő, ha Paffett helyére, “veterán” tesztpilótaként visszatérne Pedro de la Rosa – spanyol források szerint Fernando Alonso ragaszkodik honfitársához, a Ferraritól magával viszi a 43 éves exversenyzőt, aki egyébként 2003-tól egészen 2009-igm jad 2011-ben újra a McLaren tesztelője volt.