A német Bunte magazin BAMBI díjkiosztógálájának időzítése nem is lehetett volna tökéletesebb: Michael Schumacher első Forma-1-es bajnoki győzelmének 20. évfordulóján tüntették ki a legendát.
A hétszeres világbajnok az egyedi, Millieniumi BAMBI-t kapta meg a berlini rendezvényen, a zsűri indoklása szerint azért, mert tehetségével, kitartásával, példamutatásával az évszázad sportembere volt Németországban.
F1: Schumacher kapott egy Bambit 2
Vettel átadja a BAMBI-t Sabine Kehmnek, jobbra Ross Brawn


A díjat menedzsere, Sabine Kehm vette át a négyszeres világbajnok Sebastian Vetteltől, aki kezdő versenyzőként bálványozta Schumachert.
“Később személyesen is megismerhettelek, a barátságunk pedig nagyon boldoggá és büszkévé tett, ugyanakkor szomorú is vagyok, ugyanis nagyon szerettem volna személyesen átadni ezt a díjat. Kedves Michael, sportolóként és emberileg is hatalmas dolgokat értél el, elismerésünk! Gratulálok!” 
A 20 évforduló alkalmából Schumacher hivatalos honlapja is megújult, a szurkolók az új oldalon az elképesztő pályafutás minden részletét felidézhetik – a csütörtök délelőtti újranyitás óta már több mint egymillióan látogattak el a weboldalra.
Ahogy köztudott, az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta tavaly decemberben síelés közben szenvedett súlyos agysérüléseket, a baleset után kilenc hónapig kórházban feküdt. A 45 éves exversenyzőt szeptemberben szállították át a család svájci otthonába, ahol egy külön a számára kialakított miniklinikán folytatja az ápolását és rehabilitációját egy 15 fős egészségügyi stáb.
Schumacher frissített honlapján a család újabb üzenetben mondott köszönetet a szurkolóknak a támogatásért, és hangsúlyozták, hogy “bíznak” a felépülésben.