Az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén a Mercedes mindkét pilótája panaszkodott a sebességváltójára, de később kiderült, hogy igazi problémája csak Lewis Hamiltonnak volt. Az angol autójából szivárogni kezdett a hidraulikafolyadék, komoly problémáról azonban nincs szó.


Rosberg problémája viszont egyszerű figyelmetlenség volt, amire a német nem is számított. “Az történt, hogy viszketett a lábam, felemeltem megvakarni, és észre sem vettem, hogy közben belerúgtam a kuplungkarba” – monda Rosberg, miután a mérnökökkel közösen rekonstruálták, pontosan mi történt, amikor tapasztalta a hibát. “Elképesztő, hogy az F1-ben mi meg nem történhet, legközelebb nem vakarózom.”

Rosberg a második edzésen ismét minimális, három ezredes különbséggel kapott ki Hamiltontól, de nem aggódik emiatt. “Már megint csak egy hajszál választott el minket, de semmi gond, itt van a zsebemben a hiányzó néhány ezred. Szombaton elő is rántom őket.”

Hamilton úgy érzi, nem veszített sokat a meghibásodással. “Én vagyok elöl, de Nico nagyon gyorsnak tűnik” – nyilatkozta Hamilton. “Nagyon kemény meccs vár ránk, de készen állok rá. A műszaki hiba nem jelent nagy veszteséget, és még mindig jobb edzésnapon egy ilyen, mint máskor.”