Míg mindenki Fernando Alonsóra figyelt, Sebastian Vettel húzott egy meglepőt, a négyszeres világbajnok lett az, aki elindította az átigazolási hullámot.
38 győzelem, 44 pole, 4 világbajnoki cím a Red Bull-lal


A Red Bull Racing szombaton Szuzukában nyúlfarknyi közleményben bejelentette, hogy a német pilóta hat idény után elhagyja a csapatot. A helyére a Toro Rossónál idén bemutatkozott orosz ifjonc, Danyiil Kvjat kerül majd.
A Japán Nagydíj utolsó szabadedzésén a csapatfőnök, Christian Horner azt is elárulta, hogy Vettel a Ferrarihoz megy:
“A Ferrari nagyon vonzó ajánlatot tett számára. Úgy tűnik, a Ferrarinál megnyílt lehetőség miatt úgy látta, hogy itt az idő. Az ő döntése, elég rég az F1-ben van már, hogy tudja, mit akar. Nincs menedzsere, nincs sleppje, ő maga döntött így, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt.”
“Természetesen nagyon jól ismerem őt, sok időt töltünk együtt, világos volt hogy mostanában máson járt az esze. Tegnap este aztán leültünk és bejelentette a távozását. Szerintem alaposan meggondolta a döntést. Nagyon mélyen érintette a dolog. És ha a vágyai másfelé vezetik, akkor nincs értelme, hogy az útjába álljunk.”


“Nagyszerű dolgokat értünk el együtt, mindig a Red Bull történetének része marad majd. Szóval csakis a legjobbakat kívánom neki a jövőre. Mindig is helye lesz a szívünkben, de január 1-jétől már a riválisunk lesz.”
“Ha valaki már nem csinál valamit szívvel-lélekkel, akkor mindegy, mi van a papíron. Jobb ez így mindkét fél számára. A pályafutása mostani szakaszában új kihívásra vágyott, szíve joga, és ahogy bármilyen kapcsolatban, ha már nincs meg a lelkesedés, akkor ideje váltani.”
Vettel a szerződése eredményekre vonatkozó kitételét aktiválva hagyja el a Red Bullt. A bejelentéssel megelőztek mindenki mást, de ezután gyakorlatilag biztossá vált, hogy Fernando Alonso távozik a Ferraritól, és mivel a Red Bullhoz nem megy, az is valószínűnek tűnik, hogy a McLarenhez igazol a spanyol, de akár az egyéves kihagyás sem elképzelhetetlen.
Vettelnek 2015 végéig, Alonsónak 2016 végéig szólt az eredeti szerződése. A német pilóta az átigazolással bálványa, Michael Schumacher útjára lép, a mélypontra jutott Ferrari újjáépítésének kulcsfigurája lehet majd a következő években.