Pénteken már a legtöbb Forma-1-es sajtóorgánum egyetértett abban, hogy Fernando Alonso 2014 végén, öt idény után elhagyja a Ferrarit. Szombatra mégsem erről érkezett bejelentés, ehelyett azt tudtuk meg, hogy Sebastian Vettel távozik a Red Bulltól, a csapatfőnök, Christian Horner pedig nemhivatalosan azt is elkottyantotta, hogy a Ferrarihoz megy a négyszeres bajnok.
A szuzukai időmérő után az 5. helyen záró Alonsót is természetesen az új fejleményekről kérdezték.


“Ma volt egy kis meglepetés: Vettel bejelentette, hogy elhagyja a Red Bullt. Mindenki tőlem várt valami bejelentést, de én pillanatnyilag arra koncentrálok, hogy ezen a hétvégén segítsem a Ferrarit.”
A kétszeres bajnok rejtélyes, magabiztos mosollyal magyarázta: “Még mindig nem hoztam végleges döntést. Megvan a tervem, már két-három hónapja kitaláltam, mit szeretnék. Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy én választhatom ki, hova menjek, amikor lépni akarok.”
“Évek alatt vívtam ki ezt a pozíciót, főleg az elmúlt öt ferraris évvel, szóval az én kezemben van a döntés, és a mostani mozgások az én döntésem következményei lesznek. De várjunk még egy kicsit, amíg az utolsó kételyeim is eloszlanak, és akkor megmondom, hova megyek.” 


Egyesek nem tartják kizártnak, hogy az alapvetően logikusnak tűnő McLaren-Honda helyett a spanyol valahogyan a Mercedesnél köt ki, sőt vannak olyan összeesküvés-elméletek, miszerint Alonso marad a Ferrarinál, Vettelt harmadik pilótának igazolták, mert Maranellóban már tudják, hogy háromautós csapatok indulnak jövőre.
“Bármi lehetséges” – mondta, amikor arról kérdezték, lehet-e Vettel csapattársa a Ferrarinál. “De egyelőre arról sem tudok, hogy a Ferrarihoz kerül. Az elsődleges számomra most az, hogy a csapatot segítsem, aztán a saját jövőm, Sebastian nagyon hátul szerepel a listámon.”
“De a tervem jól alakul, a jó irányba tartunk, remélhetőleg hamarosan bejelentünk valamit!”