A Forma-1-es pilóták szakszervezete, a GPDA új elnököt választott, miután a Ferrari-tesztelő Pedro de la Rosa jó ideje jelezte, hogy nem kíván a poszton maradni.


A versenyzők a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában tartották meg a tisztújítást, a szervezet elnökévé Alexander Wurzot választották. 
A 40 éves osztrák versenyző 1997 és 2000 között a Benettonnál, 2007-ben a Williamsnél versenyzett, a köztes időszakban pedig a de la Rosa mellett a McLaren igen megbecsült tesztpilótája volt, ahol a 2005-ös San Marinó-i Nagydíjon beugróként a dobogóra is állt. 
Wurz az F1 előtt, majd 2008 óta újra a tartóssági versenyzésben – Le Mans-széria, WEC – aktív, 1996-ban és 2009-ben is megnyerte a Le Mans-i 24 órás futamot.
“Nagyon büszke vagyok, hogy lehetőséget kaptam rá, hogy a GPDA-t egy egységesebb érdekképviseletté alakítsam. Jean (Todt, FIA-elnök), Bernie (Ecclestone), a csapatok, a média és leginkább a szurkolók támogatásával a GPDA mostantól igyekszik majd dinamikusabban és pozitívabban alakítani a sportág jövőjét” – mondta. 
Wurz mellett a két igazgató továbbra is a négyszeres bajnok Sebastian Vettel és a mezőny veteránja, a 2009-es győztes Jenson Button marad.