Simona de Silvestro úgy érzi, teljesen felkészült a Forma-1-es bemutatkozásra, szerinte itt az idő egy újabb nő indulására. Utoljára Giovanna Amati szerepelt három időmérő edzésen 1992-ben, versenyen viszont az 1976-os Osztrák Nagydíj óta nem indult női pilóta. Akkor Lella Lombardi volt a szerencsés.

F1: Itt az ideje egy női pilótának! 1
F1: Itt az ideje egy női pilótának! 2

F1: Itt az ideje egy női pilótának!

F1: Itt az ideje egy női pilótának!

F1: Itt az ideje egy női pilótának! 4
Fotó megosztása:
F1: Itt az ideje egy női pilótának! 5


Silvestro áprilisban már tesztelt egy kétéves Sauberrel Fioranóban, sokak szerint ez annak a jele, hogy a svájci pilótanő bemutatkozhat az F1-ben jövőre. “Szerintem itt az idő erre” – mondta Silvestro az F1 Racingnek. “Nem vágtam volna bele ebbe az egészbe, ha nem érezném, hogy nagy lehetőség előtt állok. Éppen ezért nem is volt túl különleges érzés Fioranóba utazni, nem voltam őrülten ideges.”

“Számomra az a legfontosabb, hogy a versenyzői részre koncentráljak, mert úgyis ez alapján ítélnek meg mindenkit, legyen fiú vagy lány. Miután felvettük a sisakunkat, mindannyian egyformák vagyunk: azért küzdünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Silvestro az IndyCarnak fordított hátat az F1-es lehetőségért, pedig ő volt az első dobogós női pilóta a sorozat történetében tavalyi houstoni második helyével. Mario Andretti, az F1 1978-as világbajnoka az első Indy-teszttől fogva követi Silvestro karrierjét, szerinte is érett a Forma-1-re. “Csak jókat mondhatok róla, megvan benne az a tehetség, ami az F1-hez szükséges” – vélekedett Andretti.