A Marussiának 2014-ben végre sikerült az áttörés, a korábbi sereghajtó a Monacói Nagydíjon pontot szerzett, a konstruktőri bajnokságban nem csak a másik mezőny végi kiscsapatot, a Caterhamet, hanem az idén szenvedő, de patinás múltú Saubert is megelőzik.
A csapatfőnök, John Booth szerint a szezon második felében is folytatódhat a fejlődés:
F1: A Sauberre vadászik a Marussia 1
F1: A Sauberre vadászik a Marussia 2

F1: A Sauberre vadászik a Marussia

F1: A Sauberre vadászik a Marussia

F1: A Sauberre vadászik a Marussia 4
Fotó megosztása:
F1: A Sauberre vadászik a Marussia 5


“Sűrű heteink voltak a Brit Nagydíj óta. Előbb ott volt a kétnapos silverstone-i teszt, utána pedig a begyűjtött adatok elemzése, hogy a most következő két versenyhétvégén is folytathassuk a fejlődést. Hihetetlen, hogy már el is jutottunk az idény feléig, jön a Német Nagydíj. Az első kilenc forduló nagyon gyorsan elrepült, de van mit felmutatnunk, és nagyon örülök, hogy sikerült megőrizni a 9. helyet a konstruktőri bajnokságban. Bízom benne, hogy sikerül bizonyítanunk, hogy az elmúlt hetekben még tovább fejlesztettük az MR03-ast, és hogy egy kicsit közelebb kerültünk a Sauberhez” – magyarázta az angol szakember. 
Botth-hoz hasonlóan a pilóták is nagyon bizakodóak:
“Németországban jó lesz újra autóba ülni, remélhetőleg a nagyon jól sikerült silverstone-i teszt eredményei is megmutatkoznak majd. A legutóbbi futamon, főleg az időmérőn megmutattuk, hogy fejlődünk, szóval ezt várjuk most is” – nyilatkozta Max Chilton, utalva arra, hogy a Brit Nagydíj kvalifikációján mindkét autóval a Q2-be jutottak.
 
“Bízunk benne, hogy még közelebb leszünk a Sauberhez, és újra jól sikerül az időmérő” – tette hozzá Bianchi. Jól ment a teszt Silverstone-ban, remélem, hogy erősen szerepelhetünk majd a nyári szünet előtti két versenyen, a Német és a Magyar Nagydíjon!”