Bár végül igen rövidre sikerült a “fellépés”, a Williams tesztpilótája, Susie Wolff történelmet írt azzal, hogy 22 év után első női versenyzőként vezetett Forma-1-es versenyhétvégén.
A spanyol Antena 3 televízió még csütörtökön kérdezte meg Wolffról és a női versenyzőkről a Force Indiá-s Sergio Perezt, akinek elég szerencsétlenül sikerült nyilatkoznia.
“Nem, nem, gondoljunk csak bele, milyen ciki lenne, ha elverne. A nők maradjanak csak a konyhában, inkább a konyha, mint az autóversenyzés” – válaszolta a kérdésre, hogy szeretne-e női csapattársat.
Perez szombaton bocsánatot kért a suta nyilatkozatért:
F1: Perez bocsánatot kért a szexista poénért 1
F1: Perez bocsánatot kért a szexista poénért 2

F1: Perez bocsánatot kért a szexista poénért

F1: Perez bocsánatot kért a szexista poénért

F1: Perez bocsánatot kért a szexista poénért 4
Fotó megosztása:
F1: Perez bocsánatot kért a szexista poénért 5


“Szeretném a lehető legvilágosabban leszögezni, hogy senkit nem állt szándékomban megbántani, a  nyilatkozatom mögött semmi macsó hozzáállás nincs. Belátom, hogy bár csak viccnek szántam, a megszólalásom egyáltalán nem volt helyénvaló, elfogadhatatlan volt. Jó barátságban vagyok Susie Wolff-fal, elismeréssel tekintek az elszántságára. Emberileg és versenyzőként is csak a legjobbakat kívánom neki!”
A pilótanő nem vette magára a mexikói versenyző szavait, a Twitteren egy kettejükről készült közös képet posztolt és így reagált:
“Tegnap főzés közben a konyhában láttam, mit nyilatkozott Sergio Perez. :D Kérem, szálljanak le róla. A szavait teljesen kiforgatták. És különben is, a családom a megmondhatója, hogy jobban vezetek, mint ahogy főzök! ;)” – humorizált a 31 éves versenyzőnő.