A Williams tesztpilótája, Susie Wolff történelmet ír Silverstone-ban az első szabadedzésen, ugyanis 22 év után első női versenyzőként vezet majd Forma-1-es versenyhétvégén.
A Force Indiá-s Sergio Perezt is megkérdezték Wolffról csütörtökön, de a mexikói pilótának sikerült elég szerencsétlenül nyúlnia a témához, még ha csak viccelni is próbált.


“Igen, Susie vezetni fog pénteken. Nagyszerű versenyző, bizonyítja, hogy a nőknek is helye van ebben a nehéz közegben, remélem, hogy jól megy majd neki! De az edzés alapján nehéz megítélni a teljesítményt, az autót sem ismeri jól, a mostani autókat nehéz vezetni, Silverstone is egy nehéz pálya, szóval azért nem várok tőle csodát” – kezdte, majd a felvetésre, hogy csapattársként dolgozna-e együtt egy női versenyzővel, így felelt.
“Nem, nem, gondoljunk csak bele, milyen ciki lenne, ha elverne. A nők maradjanak csak a konyhában, inkább a konyha, mint az autóversenyzés” – mondta Perez, akinek a méltatást sikerült szexista formába csomagolnia. 
A 31 éves Wolff tavaly nyáron az ifjoncteszten vezetett, idén tavasszal a barcelonai teszten lépett pályára, a mai szabadedzés után pedig elvileg a következő hétvégén, a Német Nagydíjon is lehetőséget kap majd.