A Mercedes-főnök Toto Wolff felesége,  Susie Wolff immár harmadik évét tölti a Williamsnél, a május elején a barcelonai teszten is vezetett, pénteken pedig – 22 év szünet után első nőként – versenyhétvégén is pályára lép majd a Brit Nagydíj első szabadedzésén. 


“A mostani edzésen a csapat lesz a lényeg. Persze azért vannak ambícióim, most bizonyíthatom, hogy mire vagyok képes. Nem sokan kapnak ilyen lehetőséget, nőként pedig még jobban meg kell dolgoznom az elismerésért” – mondja a 31 éves versenyzőnő, aki korábban a Német Túraautó-bajnokságban húzott le hét idényt.
“Izgulok, de kell is az adrenalin. Őszintén úgy gondolom, hogy készen állok, a barcelonai teszten tökéletesen felkészültem. Mindenki úgy gondolja, hogy most majd kell mutatnom, mennyire vagyok gyors, de nem fogok időmérős köröket futni. A csapatnak dolgozom, pont úgy végzem majd a programot, ahogy Valtteri tenné. Fontos, hogy egyben vigyem vissza az autót, és ne darabokban.”
Wolff azért nem titkolja, hogy a végső cél az F1-es versenyzői állás megszerzése.
F1: 22 év után újra nő a pályán 3


“Így van, de realista vagyok, ez nem könnyű. Nagy a harc, mert sok tehetséges versenyező küzd ugyanazokért a helyekért. De a csapatok például könnyebb pilótákat keresnek, ami például kedvez a nőknek.” 
“Meg kell lennie minden képességnek, és még megfelelő szponzori háttér is szükséges. Viszont a női versenyző marketingszempontból is nagyon hasznos lehet. Ki tudja? A Forma-1 kultúrája változik, egyre több a női mérnök, vezető a csapatoknál. Jó korszak ez a nők számára.”
A Forma-1 történetében eddig öt nő szerepelt futamon, legutóbb az olasz Giovanna Amati kapott lehetőséget a Brabhamnél 1992-ben.