Németország


Bild: “Hamilton nem gratulált Rosbergnek. A csapattársak közti harc egyre ádázabbá válik. Már a szombati időmérő után sem beszéltek egymással egyetlen szót sem, s ugyanez volt a helyzet a díjátadásnál.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Rosberg és Hamilton nemcsak ugyanolyan autót vezet, hanem még ugyanabban az apartmanházban is lakik Monacóban. A hétvégén azonban olyan távolra kerültek egymástól, hogy viszonyuk lassan Ayrton Senna és Alain Prost, a korábbi McLaren-pilóták kapcsolatára emlékeztet.”
Frankfurter Rundschau: “Rosberg felbőszítette Hamiltont. A Mercedes pilótapárosa között véglegesen beköszöntött a jégkorszak, miután a német versenyző győzött Monacóban, ezzel megtörte a brit sikerszériáját, s visszavette a vezetést a vb-pontversenyben.”
Die Welt: “A vb-győzelem esélye felemészti a barátságot.”
Olaszország

F1: Beköszöntött a jégkorszak 3


La Gazzetta dello Sport: “Rosberg Monte-Carlo királya. A német győzött, de közte és Hamilton között beköszöntött a jégkorszak. Idegek harca a hercegségben. Rosberg legyőzte a dühös Hamiltont, és sokat meríthet mentálisan ebből a sikerből.”
Tuttosport: “Rosbergé a dicsőség, Hamiltonnak maradt a düh. Egy biztos: a két barát között most ádáz viszály dúl.”
Corriere dello Sport: “Rosberg Hamilton előtt, küzdelem megfeszített idegekkel. Rosberg a király, Hamilton a fúria. Monte-Carlóban Nico győzött, s átvette a vezetést az összetettben.”
Corriere della Sera: “Monte-Carlóban is a Mercedes volt fölényben, ahogy már megszoktuk, de a két barát közötti hangulat feszültté vált. Nico Rosberg a csatát megnyerte, de a háborút még nem.”
Nagy-Britannia

Guardian: “Az idei szezon hátralévő része már csak Lewis Hamiltonról és Nico Rosbergról szól. Egyikük világbajnok lesz, de nem a közeljövőben.”
Telegraph: “Élesedik a viszály Hamilton és Rosberg között.”
Sun: “Lewis Hamilton dühös volt és lemaradt, miközben legnagyobb riválisa a győzelemig száguldott.”
Spanyolország

El País: “Rosberg befűtött a Forma-1-nek. A német megszakította Hamilton sikersorozatát, s ismét vezet az összetettben.”
Sport: “Rosberg vezette az újabb Mercedes-show-t.”
Marca: “Vigyázz, Lewis! Hamilton másodikként ért célba úgy, hogy egy ideig csak az egyik szemére látott, s most dühös Rosbergre és a Mercedesre. A helyzet arra emlékeztet, amely 2007-ben a McLarennél kialakult.”
Forrás: MTI