Bernie Ecclestone müncheni tárgyalását a héten el kellett napolni, ugyanis a 83 éves kisember komoly megfázással küszködött, és még Monacóba is igen rossz bőrben érkezett.


F1-es berkekben egyre komolyabb lehetőségként kezelik, hogy az angol üzletember hamarosan visszavonul, a német Auto Motor und Sport szerint pedig a kereskedelmi jogok tulajdonosa, Ecclestone munkaadója, a CVC befektetési csoport már döntött, akkor is lecserélik az “öreget”, ha a müncheni korrupciós ügy tárgyalása végén ők kerül ki győztesen. 
A Red Bull-os Christian Hornert, a Ferrari-vezér Luca di Montezemolót és a volt Renault-főnököt, Flavio Briatorét is az lehetséges utódok között emlegetik. “Én Niki Laudáról is hallottam!” – reagált gunyorosan Ecclestone a fentiek realitására.
Komolyabbra fordítva viszont ezt mondta: “Ha a CVC előáll egy utóddal, akár holnap is mehetek.”
A már említett Briatore is Monacóban van, a Force Blue jacht ott horgonyoz az öbölben. A simlis olasz szerint barátjának, Ecclestone-nak valóban meg vnnak számlálva a napjai. 
F1: Ecclestone már holnap leléphet 3


“A valóság az valóság, Bernie pedig 83 éves. Sajnálom, hogy ezzel a perrel kell bajlódnia, talán másképp festene a dolog, ha 20-30 éves lenne. Sajnálom őt, de Ecclestone helyében én már 5-6 évvel ezelőtt távoztam volna.” 
Briatore már csak azért is ment volna – persze neki mennie kellett, eltiltották -, mert ki nem állhatja a mai Forma-1-et.
“Ez nem az az F1, amihez én szoktam. Az én időmben a versenyek gladiátorviadalok voltak, de ma már a könyvelők versenye – spórolni az üzemanyaggal, spórolni a gumikkal, elkerülni a büntetéseket, a kormányon meg annyi billentyű van, mint egy zongorán.”
“Régen voltak előzések, Prost és Senna, Villeneuve és Pironi, ma hamis az egész. A csapatok 350 millió eurót költenek évente, aztán némelyik autó nem gyorsabb egy GP2-esnél. Nem csoda, hogy a közönség elfordul az F1-től. A hangot is kiiktatták, most meg ezekkel a trombitákkal próbálkoznak… Kész cirkusz.”