Lewis Hamilton, miután kis elalvást és késést követően a nap legjobb idejével lezárta a Forma-1-es munkát Monte-Carlóban, csütörtökön este már egy jótékonysági gálán vett részt Cannes-ban barátnőjével, Nicole Scherzingerrel. Az angol pilóta nem aprózta el, az elmúlt hetek legnagyobb durranásával, az Eurovízió-győztes szakállas énekesnővel, Conchita Wursttal is barátkozott.
A kanapéról a vörös szőnyegre

A kanapéról a vörös szőnyegre

A kanapéról a vörös szőnyegre


A 2008-as bajnok és idei éllovas az elmúlt fél évtizedben egyre inkább hozzászokott a celebséghez, előszeretettel forgolódik a sztárvilágban, ezzel együtt, vagy ennek ellenére most is arról beszélt, hogy talán azért teljesít jobban a pályán csapattársánál, Nico Rosbergnél, mert ő maga igen szerény körülmények között nőtt fel.
“Stevenage-ben, nem túl jó helyen nőttem fel, édesapám lakásában a kanapén aludtam. Nico ellenben Monacóban nőtt fel, a magánrepülők, hotelek, jachtok világában. Szóval különbözik a sikeréhségünk. Szerintem nálam jobban senki nem vágyik a világbajnoki címre” – szúrt oda a németnek, majd a vasárnapi kilátásokat illetően is mellőzte csapattársát.
“Az álomeredmény az lenne vasárnap, ha győznék, mögöttem pedig Fernando (Alonso, Ferrari) lenne a második és Sebastian (Vettel) a harmadik” – utalt arra, kiket tart legyőzésre méltó ellenfeleknek. “Persze a csapat számára a Mercedes kettős győzelme lenne az eszményi, aztán mögöttünk valamelyik srác kettejük közül.” 
Tényleg csak a pályán harcol?

Tényleg csak a pályán harcol?

Tényleg csak a pályán harcol?


Hamilton korábbi és fenti megszólalásai is arra utalnak, hogy igyekszik fejben kikészíteni Rosberget – volt csapattársa, Jenson Button meg van győződve erről -, de az angol tagadja, hogy ez lenne a célja:
“Engem a verseny éltet, ezért soha nem is játszok pszichológiai játszmákat. Persze, nyilván néha mond olyanokat az ember, amiknek nem gondolja végig a jelentését, de én a tisztán a képességeim alapján akarok győzni a pályán. Így neveltek. Egyértelműen nem szeretnék hátrányba hozni egy riválist még a futam előtt. Azt akarom, hogy az ellenfelem is a legjobb formában legyen. Így amikor legyőzöm, többet is ér, mint bármilyen pszichológiai trükk.”