A melbourne-i kiesés óta Lewis Hamilton tökéletes szériát teljesít: sorozatban négy versenyt nyert, mindannyiszor legyőzve – igaz, néha hajszállal – az Ausztrália után “örök második” csapattársát, Nico Rosberget.
Hamilton a nagyon szoros, de az ő győzelmével végződött Spanyol Nagydíj után arról beszélt, hogy valójában nagyon nem ment neki a barcelonai hétvége, ezt pedig sokan úgy értelmezték, hogy a pontverseny élére állt angol így akarja aláásni mercedeses csapattársa önbizalmát.
Hamilton 2010-2012 közti mclarenes partnere, Jenson Button is ezt feltételezi, de szerinte honfitársa rosszul teszi, ha pszichológiai hadviselésbe kezd, és az idénynek ebben a korai szakaszában maga mögé akarja állítani a csapatot.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Biztos vagyok benne, hogy támadásba lendül ezen a téren – ha nem kezdett bele máris. Velem is megpróbálkozott párszor. Egyes pilótáknál működhet az ilyesmi, másokat viszont csak erősebbé tesz, csak nevetnek az ilyeneken. Nico elég okos ahhoz, hogy tudja, Lewis mikor akarja fejben támadni, ezzel pedig akár a kezére is játszhat, visszaüthet a dolog. Nicónak egyszer csak elege lehet. Viszont Lewisban most buzog az önbizalom, ilyenkor pedig még a rosszabb napjain is félelmetes ellenfél” – idézte a Daily Mail a 2009-es világbajnokot. 
“Az az igazság, hogy a Mercedes simán viszi az évet. Tudom, hogy még csak öt futam volt, de óriási az előnyük, és épp emiatt nem is fogják favorizálni az egyik pilótát. Engedik majd a versenyt, ugyanis csinálni kell a show-t, és meg kell mutatniuk, hogy sportszerűek.”
“Szóval semmi értelme sincs (Hamilton részéről) a csapat egyik oldalra állításának, mert nem fogják meglépni ezt. Szerintem nagyon sportszerűek lesznek, már csak az Forma-1 érdekében is.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A szabad verseny ellenére a 2009-ig a Mercedes elődjének számító brackley-i alakulatnál versenyző Button osztja azt a véleményt, miszerint Hamiltonék – a Forma-1 történetében először – 100 százalékos idényt hozhatnak.
“Nagyon meglepne, ha bármelyik másik autó futamot nyerne idén. Talán Monacóban a Red Bullnak sikerülhet, mert azon a pályán nem számít a motorerő. De a Mercedesen kívül bárkinek nagyon nehéz lesz futamot nyerni, baromi nehéz lenne a felzárkózás.”