F1: Két napot tesztelt a női pilóta 1
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 2

F1: Két napot tesztelt a női pilóta

F1: Két napot tesztelt a női pilóta

F1: Két napot tesztelt a női pilóta 11
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 12
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 13
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 14
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 15
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 16
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 17
Silvestro és Safiulla
Fotó megosztása:
F1: Két napot tesztelt a női pilóta 19


A Sauber februárban jelentette be, hogy az addig az amerikai Indycarban versenyző Simona de Silvestrót társult pilótaként befogadta, 2014 során pedig felkészítik arra, hogy 2015-ben a Forma-1-ben versenyezhessen.
A 25 éves pilótanő a múlt hétvégén meg is kapta első F1-es tesztlehetőségét, a csapat 2012-es autójával, a C31-essel a Ferrari fioranói tesztpályáján vezetett, szombaton 112, vasárnap további 68 kört ment.
Köridőket nem tettek közzé, de a táv mindenképp hasznos lehetett.
“Újabb jó napunk volt” – kezdte az összegzést vasárnap. “Sokkal otthonosabban éreztem magam, mint szombaton, amikor még minden nagyon új volt. Változtattunk a beállításokon, így megtanulhattam, hogyan reagál az autó a módosításokra. Azt mondhatom, hogy máris magabiztosan érzem magam az autóban, ez nagyon pozitív. Nagyon elégedett vagyok a két nap alatt elvégzett munkával!”
 
“Hatalmas köszönet a csapatnak, nagyszerű elmagyaráztak mindent, hagytak időt a feldolgozásra is. Nagyon sok kérdésem volt, a mérnökök pedig mindre választ is adtak, kielemezték velem az adatokat. Máris alig várom, hogy újra a vezethessem a C31-est.”
Silvestro és Safiulla

Silvestro és Safiulla

Silvestro és Safiulla


Ahogy a képeken látszik, Silvestro autója nem az eredeti grafit-fehér, hanem kék-zöld-fehér fényezésben gurult a pályára – ez a karrierjét 2006 óta támogató Imran Safiullának köszönhető. Az üzletember idén összesen 10 tesztnapot fizet, a következő a spanyolországi Valenciában lesz.
“Nem épp olcsó mulatság, de ezzel a jövőbe fektetünk be” – mondta Safiulla, aki két éve az Indycarban Silverstro akkori csapatába, a KV Racingbe is beszállt társtulajdonosként.