A bahreini csalódás után a Ferrari rövid távú célja egyelőre csak annyi, hogy a második legerősebb csapattá váljon, az éllovas Mercedes utoléréséről egyelőre nem beszél a gárda. A bahreini verseny óta eltelt időszakban a főmérnök Pat Fry irányításával a Ferrari alaposan kielemezte az F14 T-t abban a reményben, hogy ki tud belőle sajtolni még egy kis teljesítményt.

F1: A Ferrari csak második akar lenni 1
F1: A Ferrari csak második akar lenni 2

F1: A Ferrari csak második akar lenni

F1: A Ferrari csak második akar lenni

F1: A Ferrari csak második akar lenni 4
Fotó megosztása:
F1: A Ferrari csak második akar lenni 5


“A bahreini verseny óta nagyon elfoglaltak vagyunk” – mondta Fry. “Az autó összes területét vizsgáltuk a meghajtástól a felfüggesztések beállításáig. Olyan keményen dolgozunk a hátrány csökkentésén, amennyire csak lehet, de a Mercedesnek egyelőre meggyőző a fölénye.”

“Jelenleg csak az lehet az első számú célunk, hogy a második legerősebb csapattá váljunk. Aztán minden versenyen akkorát szeretnénk előrelépni, amekkorát csak tudunk.”

Fry szerint a bahreini pálya karakterisztikája is benne volt a gyenge szereplésben, a Kínai Nagydíjtól azonban jobb eredményt vár. “A kínai érdekes pálya, sokféle kanyarral. A hosszú, 1,3 kilométeres egyenes ellenére nagy leszorítóerővel megyünk. Az egyenes kínálja az egyetlen igazi előzési lehetőséget, bőven lesz akció.”

A Kínai Nagydíj lesz az első verseny, amelyen a lemondott Stefano Domenicali helyére lépve Marco Mattiacci látja el a csapatfőnöki teendőket.