Monzában a mai futamokkal kezdetét vette a World Series by Renault idei szezonja, de a Forma-1 egyik, lassan első számú előszobájának számító Formula Renault 3.5-ös széria versenye horrorbaleset hozott.
A futam elején a célegyenesben találkozott a Lotus F1-es utánpótlásprogramjához tartozó, a Tech 1 Racing színeiben versenyző Marco Sorensen és az ISR-er maláj ifjonc, Jazeman Jafaar, amikor a dán pilóta jobbra húzva érintette a rivális autóját, az összeérő kerekek pedig megdobták.
Sorensen autója átfordult, fejre állt, majd a pit wallnak csapódva a lendülttől egészen a bokszutca kijáratáig szánkázott, és az ottani szalagkorlát állította meg. Az ütközéstől Jafaar is elvesztette az uralmát az autó felett, ő a bal oldali, a lelátók előtti szalagkorlátnak ütközött.
A ránézésre brutális baleset után mindkét pilóta gyakorlatilag sértetlenül, a saját lábán sétált el.
A World Series by Renault naptárában hosszú évek óta szerepel Magyarország is, a sorozat idén szeptember közepén, a 13-14-i hétvégén érkezik majd a Hungaroringre. A teljesen ingyenes, a versenyek mellett az egész család számára nagyszerű szórakozást kínáló hétvége népszerűsége nem véletlen, aki még nem járt ott, már most beírhatja a naptárba.