A Forma-1-et bő három évtizede irányító Bernie Ecclestone ősszel már a 84. születésnapját ünnepli majd, és állítása szerint immár tényleg komolyan fontolgatja, hogy visszavonul.
“Idén már 84 éves leszek, szóval talán ideje elgondolkodnom azon, hogy akarom-e ugyanazt csinálni 85 éves fejjel is, amit már isten tudja mióta csinálok. Tényleg komolyan megfontolom” – mondta a brit Mirrornak.
A kérdésre, hogy mennyire lesz nehéz a csúcson abbahagyni, így felelt: “Azért mások is megteszik. A fő, hogy tudjuk, mikor kell szögre akasztani a kesztyűt, hogy a végén ne kapjunk nagy verést a ringben” – magyarázta a lánya, Tamara révén kedden nagypapává vált kisember.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az F1 ura azt viszont határozottan cáfolta, hogy a visszavonulási szándékának bármi köze lenne a jövő hónapban Münchenben megkezdődő büntetőügyének, amelyben a sportág jogainak 2005-os eladása körüli korrupciós vádak alól kellene tisztáznia magát. 
Ha bebizonyosodik, hogy azért fizetett 44 millió dollárt a már 2012 nyarán elítélt Gerhard Gribkowskinak, hogy a bankár a munkaadóját, a Bayerische Landesbankot megtévesztve áron alul adassa el a Forma-1-es tulajdonrészét, Ecclestone karrierjének mindenképp vége, és utolsó évet egy német börtönben is töltheti. 
“Nem, az az ügy semmiség. Nem-nem. Azért távoznék, mert ma már egészen másképp folyik az üzlet, mint annak idején. Nekem sosem volt dolgom céges vezetéssel, ilyen bizottsággal, amolyan etikai tanáccsal meg isten tudja kiknek kell jelenteni még. Én sosem tartoztam beszámolással senkinek. Gőzöm se volt az ilyesmikről régen, ha lett volna, talán már rég nem is lennék itt.” 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Manapság egyre szorosabbá válik ez az ellenőrzés, erre tart a világ. Nekem viszont ez nem tetszik. Sajnos lassan de biztosan sikerül kiirtani az igazi üzletembereket. Az olyanokat, akik elvetik a sablonokat.”
“A McKenzie úr (Donald McKanzie, a Forma-1 többségi tulajdonosa, a CVC befektetési csoport vezetője) úgy dönt, hogy eladják a részvényeket, attól függ a maradásom, kik lesznek a vevők. Ilyen egyszerű ez. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell állást keresnem. Sosem kellett.”
 
“Ami a céget illeti, az elmúlt 15 évben öt-hat különböző tulajdonos volt, öt-hat különböző főnököm volt. Én mindig a saját belátásom szerint vezettem a céget. Amint ez nem lehetséges, lelépek. Ha olyanok veszik meg a részvényeket, akik nem tetszenek, távozni fogok.”