Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak nem mennek jól a dolgai mostanában, úgy tűnik, a 83 éves angol előbb-utóbb belebukik a sportág jogainak 2005-ös eladását érintő korrupciós ügybe.
Ecclestone nemrég Londonban ugyan megnyert egy ehhez kapcsolódó kártérítési pert, de az ítélet indoklása alaposan elmarasztalta őt, gyakorlatilag megerősítették, hogy vesztegetéssel intézte az ügyletet, ami igen rosszul jön majd az április végén, Münchenben kezdődő tárgyalásán, amelyen már vádlottként szerepel majd.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A kisember néhány hete már lemondott az F1-et szervező cégek vezérigazgatói posztjairól, és bár ügyvezetőként továbbra is ő irányítja a dolgokat, egy friss interjúban meglebegtette, hogy a bírósági ügyei miatt már nem képes ugyanúgy koncentrálni, így a “visszavonulása” valós lehetőség.
“Sok időmet elvette ez a (londoni) per, és a müncheni dolog miatt nem is vagyok képes annyit foglalkozni az üzlettel, mint szokásosan, heti hét napban” – nyilatkozta a Financial Timesnak.
“Az elmúlt években elkezdtem keresni valakit, aki mellém szegődhetne, segíthetné a munkámat. Egyszer eljön majd az idő, amikor a kiszállás mellett döntök – vagy esetleg meghalok -, amikor valakinek át kell vennie a munkámat” – tette hozzá.  
Ecclestone ugyan csak feltételesen beszél, de sejthető, hogy a fenti szavakkal már a tényként kezelhető távozását készíti elő, ugyanis a Forma-1 jogait birtokló CVC befektetési csoport jó ideje kijelentette, hogy bűnösségének bebizonyosodása esetén megszabadulnak majd tőle, az pedig igen sokatmondó, hogy az egy-két éve már lehetséges utódként emlegetett üzletember, az angol Justin King nemrég bejelentette, hogy hamarosan távozik a brit szupermarket-lánc, a Sainsbury éléről.