A New York Post értesülése szerint két cég, a Liberty Global és a Discovery Communications a médiamágnás John Malone vezetésével a Forma-1 jelentős tulajdonrészének megvásárlásán dolgozik. 
Az elmúlt időszakban Malone komoly terjeszkedést vitt végbe Európában, megvette a brit Virgin Mediát, a német Unitymediát, a holland Ziggót, a belga Telnetet és a napokban a Eurosportot is, a Forma-1 megszerzése pedig nem egyszerű pénzügyi befektetés lenne számára, hanem a médiabirodalmon keresztül hasznosítaná is az új szerzeményt.


Malone-ék a két éve halasztgatott tőzsdei bevezetés miatt elégedetlen CVC Capital Partners 35,5, plusz a Lehman Brothers felszámolását végző LBI Groupnál lévő 12,3 százalékos tulajdonrész, valamint egyéb kisebb részvényesek papírjainak megszerzésével hajszál híján abszolút többségi tulajdont, 49 százalékot szerezne meg a Forma-1-ben.
A Daily Telegraph a fentiekkel együtt arról ír, hogy a CVC-nek nem áll szándékában az eladás, az F1 ügyeit igazgató – egyben aprócska tulajdonrésszel is rendelkező – Bernie Ecclestone pedig azt állítja, nem is hallott az egészről.
“Én nem hallottam arról, hogy a Liberty be akarna szállni a Forma-1-be. Semmit sem tudok erről” – mondta, hozzátéve, hogy időnként azért valóban akadnak jelentkezők, a a rosszakarók pedig minden ilyen hírt felfújnak. “Vannak ezek a keselyűk, akik adják-veszik a cégeket, és mindig azt feltételezik, hogy az esetleges eladó (a CVC) bajban van.”