A Benetton, a Ferrari és a Brawn GP színeiben összesen 16 világbajnoki címben részes Ross Brawn 2013 végén távozott a Mercedes AMG csapatfőnöki székéből. A szakembert hírbe hozták a Williamsszel, a Ferrarival és a McLarennel is, de úgy tűnik, az 58 éves angol már nem vágyik vissza az F1-be.
Brawn egy skóciai horgásztalálkozón beszélt a terveiről:
F1: Ross Brawn már nem tér vissza 1
F1: Ross Brawn már nem tér vissza 2

F1: Ross Brawn már nem tér vissza

F1: Ross Brawn már nem tér vissza

F1: Ross Brawn már nem tér vissza 4
Fotó megosztása:
F1: Ross Brawn már nem tér vissza 5


“Amikor meghívtak ide, nem gondoltam, hogy újságírók is lesznek, akik igyekeznek megfejteni, hogy tényleg visszavonultam-e vagy sem. A Forma-1-es idényben ez a legsűrűbb időszak, én viszont eljöttem ide, a River Dee megnyitására. Egyszerű logikával ki lehetett volna következtetni, hogy tényleg kiszálltam” – idézte a Daily Telegraph.
“Visszavonulok, és ezzel most tényleg nem viccelek. A következő évet a horgászat kiélvezésére szánom, aztán majd meglátom, mit hoz az élet. Ezt nagyon várom, távolabbi terveim pedig nincsenek.”
“Nagy megtiszteltetés, hogy én nyithatom meg a River Dee-t. Itt még sosem volt alkalmam horgászni, mert alapvetően tavaszi horgászterület, én pedig általában Spanyolországban próbálom ilyenkor gatyába rázni a Forma-1-es autókat. Február, március, április nekem mindig ki volt lőve a horgászat szempontjából, de most, hogy kiszálltam, végre más lesz.”