A McLaren veterán tesztelőjét, Gary Paffettet a brit Sky Sports kérdezte a 2014-es autókról. A szimulátoron számtalan órát vezető angol pilóta szerint mindenkinek fell kell majd kötnie a gatyát, az új Forma-1-esek nagy odafigyelést kívánnak majd: 


“Izgalmas lesz, az autók nagyon eltérőek az előző években megszokottaktól. A leszorítóerő különösen nagy mértékben csökkent. Az FIA korábban is igyekezett már elérni ezt, de úgy tűnik, most sikerrel is jártak. Nehezebb is vezetni az autókat, főképp a turbómotorok eltérő nyomatéka miatt. Még közepes-gyors kanyarokat is nehezebb bevenni a kipufogó által generált leszorítóerő nélkül. Egyértelműen nehezebb vezetni, izgalmas lesz látni, hogyan birkóznak meg ezzel a pilóták.”
 
“Egyértelműen változtatni kell majd a stíluson. Régóta dolgozom a szimulátoron ezzel az autóval, és amikor váltanom kellett az MP4-29-es és a 28-as között, akkor mindig stílust is kellett váltani. Amikor Jenson először készült vezetni az új autót a szimulátoron, beszélgettem vele a különbségekről előtte, és aztán szemmel láthatóan agymunkát is követelt tőle a vezetés.”
“A versenyzőknek alaposan meg kell majd gondolniuk, hogyan vezetnek, ugyanis most már nem csak az autó balanszáról van szó, a gumik használata, az üzemanyag-fogyasztás, és a számtalan egyéb dolog, különös tekintettel a KERS-re, jóval nagyobb koncentrációt követel majd a pilótáktól.”
Paffettet a McLarennél idén bemutatkozó újoncról, Kevin Magnussenről is megkérdezték.
“Izgalmas pilóta, nem kétséges. Nagyon kevés fiatal versenyző kerül gyorsan élcsapathoz, csak Lewis Hamilton és talán Sebastian Vettel a két példa a közelmúltból. Szóval valóban izgalmas Kevin bemutatkozása. Azt már bizonyította, hogy gyors. Bizonyította a teszteken és bizonyította a World Series By Renault-ban. Az első éve ott még hullámzó volt, de nagyon sokat fejlődött és tavaly bajnok is lett, szóval megmutatta, hogy gyors és képes változtatni is. Mindannyian kíváncsian várjuk, hogyan szerepel, reméljük, hogy meg tudja izzasztani Jensont is!”
F1: Kész agymunka lesz idén a vezetés 3


“A lehetséges céljairól nehéz beszélni, mindenesetre nem szabad úgy nekiállnia, hogy na, most megnyerem a bajnoki címet, ez irreális. Azonban a nagy szabályváltozások miatt a korábbi pilótáknak is nagyon sok mindent újra kell majd tanulniuk a Forma-1-ről ő pedig eleve ebbe kerül bele. Tesztelt is már, igaz, nem olyan sokat, de most úgyis új fejezet kezdődik az F1-ben. Persze így is lesz mit tanulnia.”
“Újoncként is fontos a versenyképesség, a jó eredmények, de a legfőbb cél az egyenletes teljesítmény kell, hogy legyen, persze talán ez is egy kicsit nagy elvárás. Az fontos, hogy tartani tudja majd a lépést Jensonnal. Persze ha megkérdeztük volna Lewist a céljairól a 2007-es idény előtt, valószínűleg beérte volna pár szép eredménnyel, aztán végül kis híján bajnok lett, szóval nyitottan kell hozzáállni. Nem szabad úgy érkezni, hogy idén én leszek a bajnok, de nem szabad úgy nézni, hogy esélyem sincs, egyszerűen csak mindent bele kell adni, aztán majd alakul.”