Már csak két szabad hely van a Forma-1-ben 2014-re, ugyanis szombaton kora délután (helyi idejük szerint délben) a az Autosport magazin nemzetközi expóján a Marussia megerősítette második versenyzőjét is: a már ősszel újraszerződtetett Jules Bianchi mellett a másik újoncot, az angol Max Chiltont is megtartják.
F1: Elkelt egy újabb ülés 1
F1: Elkelt egy újabb ülés 2

F1: Elkelt egy újabb ülés

F1: Elkelt egy újabb ülés

F1: Elkelt egy újabb ülés 4
Fotó megosztása:
F1: Elkelt egy újabb ülés 5


“Nagyon örülök a bejelentésnek! Igazán hálás vagyok a Marussiának, amiért hittek bennem és egy második szezont is kaptam. Az állandóság kulcsfontosságú. A GP2-ben három évet töltöttem: az elsőben tanultan, a másodikban hajtottam tovább és már a pole-okért és győzelmekért küzdhettem. Remélem, hogy hasonlóan alakulnak a dolgok a Marussiánál is” – nyilatkozta a 22 éves versenyző.
A Marussia ügyvezetője, egyben sportigazgatója, Graeme Lowdon szintén a stabilitásra helyzete a hangsúlyt:
“Két fő szempontunk volt. Az egyik, hogy ezelőtt még soha nem tartottuk meg mindkét pilótánkat egyik szezonról a másikra, viszont a mostani nagy műszaki változásoknál ez fontos. Emellett ott volt Max tavaly, főképp az idény második felében mutatott szép fejlődése.”
“Nagyon rég ismerjük már Maxet. Ha megnézzük az alsóbb kategóriás szereplését, láthatjuk, hogy sosem ugrott gyorsan egyikből a másikba, inkább maradt és tanult. Láthattuk, hogy Max az idény közepétől igazán meggyőzően javult, szóval teljesített minden elvárást ahhoz, hogy 2014-ben is együtt folytassuk.”