A 2009 óta élő szabályrendszerben mindössze két csapat tudott bajnoki címet nyerni a Forma-1-ben: az első évben a Brawn az erős kezdésnek köszönhetően behúzta a címeket az év végén, 2010 óta viszont a Red Bull nyert meg mindent. A Ferrari az elmúlt fél évtizedben csak az egyik fő mellékszereplő lehetett, a vörös autó és Fernando Alonso általában fenyegetést jelentett, de a végső sikerig nem jutottak. 2013-ban az olasz csapat a konstruktőri bajnokság 3. helyén zárt, nagyon fogadkoznak, hogy jövőre már az élen kell lenniük.


A spanyol AS-nek nyilatkozva a Ferrari tesztpilótája, Marc Gené arról beszélt, hogy szerinte a 2014-es új szabályok mellett komoly bajnoki esélyesek lesznek, visszatérnek az élmezőnybe: 
“Igen, én a Ferrarira fogadnék. Jó év lesz, reményeim szerint mindent sikerül összehoznunk a győzelemhez” – állította, hozzátéve, hogy az elmúlt évek munkája érhet be jövőre.
“Minden fejlesztésre szoruló területen javítottunk mostanra. A kudarc fájdalmas, 2010-ben különösen az volt. Abu-Dzabiban akkor egy stratégiai hiba miatt veszítettünk. De sokat javultunk azóta ezen a téren. Idén szerintem nagyon jó stratégiai döntéseink voltak, mostanra az egyik legjobb csapat vagyunk ebben a tekintetben.”
“Szintén javítottunk a bokszkiállásainkon. Három évvel ezelőtt elindítottunk a különböző részlegeink modernizálását is, a szélcsatornát is felújítottuk mostanra, megszereztük James Allisont a Lotustól, és más jó szakembereket is igazoltunk. Átszerveztük a csapatot.”
F1: A Ferrari készen áll a győzelemre 3


A kérdésre, hogy 2014 tiszta lapot jelent-e, vagy a Red Bull dominanciája folytatódhat az új szabályok mellett is, Gené így felelt:
“Az állandóság mindig is fontos lesz. Az autók azért továbbra is F1-es autók lesznek, sok alkatrész, elem ugyanolyan marad. Rendben, hátul ott lesz az új motor, az új KERS, a turbó stb., és az aerodinamika is változik, de azért lesznek dolgok, amiket továbbviszünk. A bajnokcsapat mindig lépéselőnyben van, de ezúttal azért kisebb lesz az előnyük, mintha ugyanazok a szabályok maradtak volna.”
A Ferrari másik spanyol tesztelője, Pedro de la Rosa kicsit óvatosabb: “Nem vagyok nagyon bizakodó, de nyugodt vagyok 2014-et illetően. Mi mindent megtettünk, megvannak az eszközeink, hogy bárkivel felvegyük a küzdelmet. Hogy ez elég lesz-e? Majd meglátjuk!”