A 2011 elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica idén sikeresen tért vissza a komoly autóversenyzéshez, a WRC2-es kategóriában bajnok lett, a hétvégén, a Wales-ralin pedig már WRC Citroënnel indul majd. 
A ralis sikerek ellenére a lengyel pilóta azonban továbbra is nagyon szeretne a Forma-1-ben vezetni, igaz, a Mercedes szimulátorán végzett munkája alapján világos számára, hogy ez egyelőre – ha nem örökre – kizárt.
Kubica még mindig az F1-ről álmodik 1
Kubica még mindig az F1-ről álmodik 2

Kubica még mindig az F1-ről álmodik

Kubica még mindig az F1-ről álmodik

Kubica még mindig az F1-ről álmodik 4
Fotó megosztása:
Kubica még mindig az F1-ről álmodik 5


“Egy-két pályán képes lennék Forma-1-es autóval tesztelni, de ennek nem sok értelme lenne, ha versenyezni nem tudok” – nyilatkozta a BBC-nek.
Néhány hete a Ferrari főnöke, Stefano Domenicali elárulta, hogy komolyan számoltak Kubicával még a balesete előtt, de az olasz azt mondta, nem hiszi, hogy a versenyző valaha is visszatérhet még. Így reagált erre a lengyel:
“Világos, hogy nem vagyok 100 százalékos. Azt mondjuk csak egy ember tudja megítélni, mire vagyok képes a volánnál, én magam. Az F1 továbbra is az álmom, a célom, de egyelőre nagyon nehéz, ha nem lehetetlen elérni.”
Kubica az idei formája alapján 2014-ben már teljes WRC-idényt vihetne a Citroënnél, de a francia gyártó a Túraautó-világbajnokságba (WTCC) is beszáll, a lengyelre ott is számítanak. Még nem tudja, mihez kezd:
“Ha jövőre is maradok a raliban, akkor teljes évet szeretnék, az viszont komoly kihívás. Egy másik lehetőség a pályaversenyzés. Nem formaautóval persze. De egyelőre még nem tisztáztam magamban, mit is csinálok jövőre.”