A koreai Kumho olyan gumit tesztelt, amely megfelel az F1-es szabványoknak, bár az abroncsot eredetileg egy másik együléses széria számára fejlesztették. A szimpla kísérletezgetés mellett ez azt is jelentheti, hogy a jelenlegi gumiszállító Pirelli mellett nemcsak a Michelin, hanem a Kumho is fontolgatja az F1-es szereplést.

Tesztelték a koreai F1-es gumit 1
Tesztelték a koreai F1-es gumit 2

Tesztelték a koreai F1-es gumit

Tesztelték a koreai F1-es gumit

Tesztelték a koreai F1-es gumit 4
Fotó megosztása:
Tesztelték a koreai F1-es gumit 5


A Kumhót már 2004-ben hírbe hozták a Forma-1-gyel, az új gumit az Auto GP számára fejlesztette a gyártó. A háromnapos, barcelonai teszt célja hivatalosan az volt, hogy kiderüljön, a technológia alkalmas-e F1-es bevetésre a jövőben, illetve hogy a gyártó felmérje, mennyit fejlődött az F1-es gumitechnológia a kilencvenes évek óta.

A Kumho nem idegen a versenysportban, sokáig az F3 Euroseries kizárólagos szállítója volt. Már 2007-ben is fejlesztett a cég F1-es abroncsokat, de az azt követő években végül nem volt komoly opció a sorozatba való beszállás. A Kumho nagy marketinglehetőséget lát az autósportban, a cég szerint a versenyzéssel lehet legjobban demonstrálni a fejlesztési képességeket.