Az Abu-Dzabi Nagydíj hétvégéjén a Forma-1 három állandó kísérőszériájának idénye lezárult, a GP3-ban, a GP2-ben és a Porsche Supercupban is bajnokot avattak.
A kisebbik formaautós sorozatban, a GP3-ban a szombati, első verseny után biztossá vált a cím sorsa: a 2013-as bajnok az orosz Danyiil Kvjat lett. 
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 1
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 2

F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc

F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc

F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 7
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 8
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 9
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 10
Fotó megosztása:
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 11


A Toro Rossónál 2014-ben bemutatkozó 19 éves ifjonc ezzel egyértelműen javított a presztízsén – igaz, furcsa módon az F1-es jogosítványhoz, a szuperlicenchez nem került közelebb: az FIA sportszabályzata szerint a GP2, a Formula Renault, a Formula-3 Euroseries, de még a Forma-2 bajnoka is minden további nélkül jogosult rá, a GP3 hiányzik a listáról.
Kvjat a napokban tesztel majd egy 2011-es autót, hogy megszerezze a “jogsit”, majd Austinban és Interlagosban már az első szabadedzéseken vezet a Toro Rossónál.
A GP3-ban a vasárnapi sprintversenyen Dean Stoneman írt felemelő történetet. A 2010-es Forma-2-es bajnokot nem sokkal az akkori sikere után súlyos, áttételes rákkal diagnosztizálták, az elmúlt három évben a halál torkából tért vissza. A 23 éves pilóta első GP3-as hétvégéjének első futamán a 6. lett, míg vasárnap, a sprintversenyen a 2. helyig jutott – soha jobb visszatérést! 
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 12


A GP2-ben szintén már a szombati futamon eldőlt a bajnokság: 2013-ban a svájci Fabio Leimer lett a legjobb. Az amúgy szimpatikus pilóta azonban csak negyedik teljes szezonjában ért el a sikert, nem számít komoly F1-es jelöltnek.
Mögötte már akadnak közvetlen F1-es kötődésű versenyzők: a bajnoki második a Mercedes AMG tesztelője, Sam Bird lett, a harmadik pedig a Force Indiánál ugyanezt a szerepet betöltő James Calado.
A szombati futamot egyébként a Caterham tesztpilótája, az amerikai Alexander Rossi nyerte meg – ez volt az első GP2-es diadala, vasárnap Calado győzött.
F1: Bajnok lett a Red Bull-ifjonc 13


A Porsche Supercup utolsó fordulójának az addigi bajnoki éllovas, Sean Edwards október közepi halála adott szomorú felhangot – Edwards szurkolói petíciót indítottak, hogy az abu-dzabi hétvégén ne osszanak pontokat, és ezzel az angol posztumusz bajnok lehessen, de ez nem valósult meg.  Miután a dán Nicki Thim mindkét futamon győzött a Yas Marina pályán, ő lett a 2013-as bajnok, Edwards a 2. helyen zárt.