Hivatalosan ugyan még nem erősítették meg, Niki Lauda állítása szerint továbbra is tárgyalnak, de az F1-es szereplők mostanra gyakorlatilag tényként kezelik, hogy a csapatfőnök Ross Brawn 2013 végén elhagyja a Mercedest.
Brawnt nemrég a 2015-ben újra összeálló McLaren/Honda párossal hozták hírbe, de a napokban egy régebbi, a Williamst illető spekuláció is újabb lendületet kapott. Még kora össze röppent fel, hogy az angol szakember venné meg jelenlegi mercedeses kollégája, Toto Wolff williamses részvénycsomagját – most azt rebesgetik, hogy még csapatfőnökként is kiköthet Grove-ban.
F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn 1
F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn 2

F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn

F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn

F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn 6
F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn 7
F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn 8
Fotó megosztása:
F1: A Williamst érdekelné Ross Brawn 9


A Sky Sports riportere az Abu-Dzabi Nagydíj után a paddockban készített villáminterjúban kérdezte meg Brawnról a Williams alapító-főnökét, Sir Franket.
“Hadd legyek naiv: én nem tudok róla, hogy Ross a piacon lenne. Mindenesetre amikor nálunk dolgozott, elképesztően okos mérnök volt, nagyon tehetséges, és meggyőződésem, hogy azóta mérhetetlen tudást halmozott fel – azt illetően is, hogy mit tegyen és mit ne. Szóval ha visszajönne, természetesen értékes szerzemény lenne a csapatnak.” 
“De én nem tudtam róla, hogy szabad, lehet, hogy meg kellene keresnem. Ennél többet nem mondhatok” – nyilatkozta fanyar humorával a legendás csapatfőnök.
“Azért is nem szeretnék többet mondani, mert megvannak a saját alkalmazottaink, és valószínűleg nem is tudnánk megfizetni Rosst, vagy nem is akarna jönni stb., szóval ha róla beszélnék, és mégsem jönne, az a saját jelenlegi dolgozóimmal szemben lenne tiszteletlenség.”  
A Sky Sports szakkommentátora, Martin Brundle szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen Brawn visszatérése.
“Szerintem cseppet sem kizárt. Egész jó helye lehetne ott jövőre. A Williamsben ott lesz a Mercedes-motor, ami tuti nem lesz rosszabb, mint a mostani. És jó szakemberek vannak a Williamsnél, emellett más csapatokkal ellentétben pénzügyi gondjaik sincsenek, persze nyilván Pastor Maldonadóból is kifacsarják még a lelépési pénzt, ha tényleg távozik. Szóval egyáltalán nem akkora őrültség ez.”