A Marussiánál idén bemutatkozott Max Chilton 2013-ban eddig minden egyes futamon célba ért, de az egyenletes teljesítménye mellett nem sok mást mutathat fel, általában a mezőny leglassabbja, 15 hétvégén mindössze egyszer végzett csapattársa, a jövő évre már szerződést hosszabbított Jules Bianchi előtt.
Míg a francia hátradőlhet, a fiatal angolnak kapaszkodnia kell, ugyanis a McLaren mindenképp szeretné a Forma-1-be juttatni az idén a Formula Renault 3.5-ben remeklő tesztpilótáját, Kevin Magnussent. Az egykori F1-versenyző Jan fiát a Force India mellett a Marussiának ajánlgatják, a kiscsapat pedig meg is fontolja az alkalmazását.
„Kevin egyértelműen meggyőzően szerepelt a teszteken (a McLarennel), mi pedig ifjoncokat bevető  csapat vagyunk, így mindenképp a listánkon van” – mondta a Marussia sportigazgatója, Greame Lowdon pár napja, hozzátéve, hogy nem fogják azért elkapkodni a döntést.
F1: Jön az új McLaren-reménység? 7


Chilton az Independentnek így beszélt a helyzetéről: „Úgy érzem, megmutattam, hogy megérdemelnék még egy szezont. Elismerem, hogy időnként eltoltam a dolgokat, mint például Silverstone-ban és Németországban, de összességében azért egész jól mentem eddig, a nyári szünet óta pedig tényleg a maximumot hoztam.”
Magnussen Paul di Restára is veszélyt jelent, pocsék időszakot élő skótnak kifelé áll a rúdja a Force Indiánál, így akár az ő helyét is megkaphatja a dán tehetség.