Lehet a bukósisak gyártók titkos összeesküvése áll a háttérben? Vagy csak bennem dolgozik a paranoia? Mindenesetre érdekes, hogy most tényleg minden futam között repülnek a sisakhírek. Tegnap Nico Rosberg meglovasított fejvédője járta körbe az Internetet, de természetesen Vettel sem tétlenkedett. Az egyedi bukók bajnoka megint feladatot ad a közvetítőknek, és Austinban a megszokottól eltérő festéssel ül a Red Bullba.

F1: A sisakpingálás reneszánszát éljük 1
Igaz ebben az esetben tényleg marketing fogásról van szó, nem csak úri szeszélyről. Az Infiniti oldalán bárki tervezhetett mintát, ezek közül választotta Vettel a zenei motívumokat nemzeti színekkel keverő alkotást. A szerencsés nyertes pedig pakolhat, mert testközelből élvezheti majd az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő nagydíjat.

Alonso általában kihagyja a bukódekoráció örömét, ő csak ritkán változtat a festésen. Most mégis kivételt tesz, mivel a megszerzett pontok ranglistáján letaszította a trónról Michael Schumachert. Az előző futamig a hétszeres bajnok állt az élen, 1566 ponttal, de a 25 pontos rendszernek köszönhetően Alonso megelőzte régi riválisát, és immár 1571 ponttal áll az élen. A rajongókkal megosztott képek alapján ez a szám ott virít majd sisakján a következő futamon, mindenkit emlékeztetve az eredményre. Tényleg szép teljesítmény, de sejthető, hogy a spanyol jobban örült volna egy megtermett, kövér hármasnak.
 
F1: A sisakpingálás reneszánszát éljük 2