Bár a Ferrari-nevelésű Jules Bianchi a 2013-as szezon kezdetén az utolsó pillanatban pottyant be a Forma-1-be, miután a Marussia szerződést bontott a szponzorai által cserben hagyott Luiz Raziával, a 23 éves francia azóta bizonyította, hogy jó döntés volt az alkalmazása.
A sereghajtó piros-fekete autóval ugyan nem lehet csodákat művelni, de Bianchi általában gyors és hibázni is ritkán szokott. Biztosnak látszott, hogy a bemutatkozóév után is lesz helye az F1-ben, a kérdés csak az volt, hogy feljebb léphet-e mondjuk a Sauberhez, vagy marad a 2014-től már szintén Ferrari-kötődésű Marussiánál.
Mostanra megvan a válasz: a Marussia csütörtök hajnalban bejelentette, hogy hosszabbítottak a francia ifjonccal.


“Jules-nek igen hirtelen kellett beugrania hozzánk a téli tesztelés végén, mindössze két napot vezetett, de kiemelkedően helytállt azóta, egyértelműen bizonyította a tehetségét és a képességeit. 2014 új korszak kezdetét jelenti a Forma-1-ben, ezért a felállás állandósága fontos lesz az átállás sikeres végrehajtásában. A teljes felállást az idén későbbi pontján jelentjük be, addig is a legfontosabb, hogy bebiztosítsuk a konstruktőri bajnokságban a 10. helyet” – mondta a csapatfőnök, John Booth. 
Bianchi arról beszélt, hogy a lehető legjobb helyen van, örül, hogy a Marussiánál tanulhatja az F1-et.
“El sem tudnék képzelni jobb környezetet az F1-es bemutatkozásomhoz, az első pillanattól otthon éreztem magam a csapatnál. Nagyon jól indult a szezonom, és bár azóta nagyobb lett a kihívás, sikerült sokat tanulnom, így jó helyzetben várhatjuk a jövő évi változásokat, amelyekhez alkalmazkodnunk kell majd. Nagyon örülök, hogy az új korszakban is a csapat tagja elehet, és remélem, hogy szép eredményeink lesznek együtt! Emellett szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjak a Ferrari Versenyzői Akadémiának is a sosem szűnő támogatásért.”