F1: Tíz hellyel bűnhődött a kiesett Webber 2

Míg 2011-ben a Nürburgringen a versenybírók elnézték Mark Webbernek, hogy a leintés után üzemanyagot spóroló, ezért a pálya szélén leálló Fernando Alonsót az autó oldaldobozán vitte be a bokszutcába, az idei Szingapúri Nagydíj stewardjai nem voltak ilyen megbocsájtók.
Bár a versenybírók most sem keménykedtek túlságosan amiatt, hogy az utolsó körben sebességváltó-hiba miatt kiesett Webber Alonso Ferrariján csücsülve taxizott be a célba, azért egy-egy megrovást kiosztottak mindkét pilótának, ami végül nagyon rosszat jelent a Red Bullos veterán számára.
Az F1-ben tavaly óta a megrovások egy szezonon belül akkumulálódnak, három ejnye-bejnye után 10 helyes rajtbüntetés jár, Webber pedig idén eljutott eddig a pontig, így az ausztrál a pár km-es gyaloglás kihagyása miatt – az indoklás szerint engedély nélkül lépett a pályára – a Koreai Nagydíjon az időmérős eredményhez képes tíz pozícióval hátrébbról lesz kénytelen elrajtolni.
A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy az FIA a sajtóközpont monitorain bemutatta a 7-es kanyarnál rögzítő biztonsági kamera felvételét is, amelyen látszott, hogy Webber pályára szaladása miatt mindkét Mercedesnek kerülnie kellett, azaz valóban nem volt veszélytelen az eset.
A Lotusnak is jutott büntetés: a csapat azért kapott megrovást, mert a Romain Grosjean kiszállását megelőző bokszkiállásnál a pit wallról is odaszaladt egy mérnök, ő pedig a Német Nagydíj óta érvényes előírásokkal ellentétben nem viselt sisakot.