F1: Hajnalban pisiltették Alonsóékat 1

Alonsót már többször is ellenőrizték 2013-ban

Az nem világos, hogy csak a közösségi média hangsúlyos jelenléte miatt hallunk-e erről többet, vagy mostanában nagyon rákapcsolt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a Forma-1-ben, mindenesetre ma idén már negyedszerre ellenőriztek F1-pilótákat.
A WADA ellenőrei kedden kora reggel Fernando Alonsót, a williamses Valtteri Bottast és a marussiás Max Chiltont látogatták meg – legalábbis eddig ők számoltak be a látogatásról a Twitteren.
“Doppingellenőrzés otthon. Utána vissza az ágyba” – írta Alonso. 
“Reggel 6-os meglepetés-ébresztő, pisi egy palackba, miközben valaki figyel. Első alkalom” – közölte Bottas.
“Nos, 6-kor vége volt az alvásnak, a dopping-ellenőrök kopogtattak nálam. Most először fordult elő a 12 éves versenyzői karrieremben” – jelezte az angol Chilton.
Ahogy már korábban is írtuk, az F1-esek kőkeményen, más élsportolók szintjén edzenek, így a teljesítményjavító szerek használata is ugyanolyan rizikót jelentene, ugyanannyira sportszerűtlen lenne, mint más sportágakban, ezért a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) teljes mértékben együtt is működik a WADA-val.
Érdekes módon Alonso idén már másodszorra kerül bele a szórásba, a szezon kezdetén meglátogatták már egyszer a spanyolt.