Késő tavasszal derült ki, hogy bár Forma-1-es autót versenyen még képtelen lenne vezetni, a 2011 elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica a háttérben azért továbbra is gyakorol az F1-re, a lengyel pilóta a Mercedes AMG brackley-i központjában vezet az F1-szimulátoron
Kubica akkor csak annyit erősített meg, hogy valóban járt a Mercedesnél és vezetett párszor a szimulátoron, de részletekbe nem ment, most viszont a német Auto Bild Motorspornak többet is mondott. 
“Az elmúlt hat hónapban egynél többször, de tíznél kevesebbszer voltam a Mercedes szimulátorában. Ez a munka lehetőséget ad arra, hogy felmérjem a korlátaimat, tudom, hogy még fejlődnöm, javulnom kell. De az az érzésem, hogy a Mercedes eddig elégedett a munkámmal” – mondta.
A brackley-i gyakorlás ellenére az F1-es visszatérés továbbra is kizártnak tűnik, de Kubica a raliban egyre sikeresebb, a világbajnokság második “ligájában”, a WRC2-ben több futamot is nyert, vezeti a bajnokságot, és még az abszolút értékelésben is ért el top5-ös eredményt.
Ha a raliban marad, jövőre már esélyes egy WRC-ülés a Citroënnél, de az sem kizárt, hogy részidősen a Túraautó-világbajnokságban (WTCC) is indul majd versenyeken a francia márka új csapatánál Sebastien Loeb és Yvan Muller mellett.