F1: Kamu volt a Lotus sisakfóliás sztorija? 2 Kimi Räikkönen a Belga Nagydíjon először adott fel versenyt azóta, hogy visszatért a Forma-1-be, a Lotus utólag egy letépett sisakfóliával magyarázta a fékhibát. A csapat szerint a túlmelegedést az okozta, hogy a fólia éppen az egyik fékhűtő-csatornába szorult be.

A Lotus a szokásos humorával reagált az esetre, a Twitterre például Sebastian Vettelről töltött fel egy képet, amint éppen egy réteget tép le a sisakjáról. A fotóhoz csak annyit írt a csapat, hogy már tudja, honnan érkezhetett a fóliadarab.

A korábbi F1-es pilóta Mika Salónak ugyanakkor nem kerek a történet. “Nem tudom elhinni, hogy ez lett volna a kiesés oka” – mondta Salo. “Ilyen terhelésnél a fékhűtő is olyan forró, hogy ha valóban odarepült a fóliadarab, akkor is pillanatok alatt elolvadt volna. A Lotusnak már pénteken is fékproblémái voltak, aztán hirtelen mégis a fólia lett az ok?”

“Én inkább arra gyanakszom, hogy az új fejlesztésekkel csúszhatott félre valami. Ha a levegő áramlása bármilyen módon megváltozik, az befolyásolhatja a fékek hűtését is.”