A Lotus technikai főnöke, James Allison jövőjéről már a 2013-as idény kezdete előtt megjelentek a pletykák, de valamelyest mégis meglepetés volt, amikor május elején bejelentette, hogy elhagyja a Kimi Räikkönennel újra az élmezőnybe került csapatot.
A bejelentés után aztán hosszú hetekig arról folytak a találgatások, ki szerzi meg a paddock-szerte nagyra tartott mérnököt, végül júliusban kiderült, hogy “hazatér”, a 2000-2005 közti munkaadója, a  Ferrari csábította el.
A Ferrari jelenlegi technikai főnöke, a három évvel ezelőtt a McLarentől átigazolt Pat Fry látszólag cseppet sem féltékeny az új munkatársra, úgy véli, csak nyernek majd jövő héten munkába álló szakemberrel.
“Azt hiszem, James megszerzésével igazán sokat nyertünk, tényleg egy csúcsszaki, hát nem? Az az igazság, hogy eddig borzasztó sok munkám volt. Az érkezése szinte teljes átszervezést jelent, az autót illető munkát tekintve is.”
“Számomra jó ez, mert így arra koncentrálhatok majd, hogyan tegyük gyorsabbá az autót. Felosztjuk majd a feladatokat kettőnk között. Több szem többet lát, szóval csak jól árunk vele!” – magyarázta a veterán szakújságíró Adam Coopernek Fry.
A technikai igazgató emellett azt is elárulta, hogy a Szingapúri Nagydíj lesz a Ferrari “vízválasztója” az idei fejlesztések terén:
“Egyelőre még hajtunk, ahogy csak tudunk. Jönnek a fejlesztések a szélcsatornából, jó sok Monzára, aztán egy újabb csomag Szingapúrra. Szóval Szingapúrig mindenképp nyomjuk, aztán utána megnézzük, hogy állunk, és újraértékeljük a dolgokat.”