A Marussia ma délelőtt bejelentette, hogy a kiscsapatot elhagyja a kvázi technikai főnök Pat Symonds, röviddel később az is kiderült, miért. A Williams viszi a szakembert.
Symonds a történetének legrosszabb évét élő grove-i csapat technikai igazgatója lesz, ez egyben azt is jelenti, hogy távozik a 2011-ben érkezett Mike Coughlan.
A Williams érdekes cserét csinál, hiszen egyik “jómadarat” cseréli a másikra: Coughlan a McLaren főtervezőjeként a 2007-es ferraris kémkedési ügy főszereplője volt, míg Symonds 2008-ban a Renault technikai igazgatójaként játszott szerepet Nelsinho Piquet szingapúri megrendezett balesetében. Mindkét mérnök eltiltás után tért vissza a Forma-1-be. 
“Örömmel üdvözlöm Patet a csapatnál! A műszaki szakértelme és korábbi eredményi önmagukért beszélnek, meggyőződésem, hogy a tudása és vezetői képességei jelentősen hozzájárulnak majd a Williams elérni kívánt újabb sikereihez” – mondta az alapító-főnök Sir Frank Williams.
Symonds így beszélt: “A Williams egyet jelent a sikerrel és a műszaki csúcsteljesítménnyel, megtiszteltetés, hogy szerepet vállalhatok abban, hogy a csapat visszatérjen jogos helyére, az élre. Sir Frank, Mike és Claire (Williams, helyettes csapatfőnök) lerakta az alapokat, és pedig nagyon izgatottan várom ezt az új kihívást!”
A csapat a közleményben igen kurtán-furcsán intézte el Coughlan azonnali távozását, sem ő, sem Sir Frank vagy a lánya nem nyilatkozott.