Felipe Massa a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén életveszélyes fejsérülést szenvedett, amikor a Rubens Barrichello Brawnjából elszabadult 80 dekás rugó a sisakrostély felső szélén eltalálta.
A kanadai pályamunkás halála és a Nürburgringen Mark Webber elszabadult kereke miatt történt baleset után újabb szomorú eset is adódhatott volna, a marussiás Max Chiltont ugyanis fejen találta valami a verseny közben.
A svájci Speed Week tudósítása szerint az angol újoncot valamilyen felvert törmelék vagy kavics találta el, a komolyabb következményt pedig épp a Massa balesete után bevezetett újítás, az sisakrostély felső szélét erősítő ún. Zylon-csík akadályozta meg. 
Chilton Arai sisakját a futamot követően a versenyigazgató, egyben az FIA műszaki és biztonsági főmegbízotti posztját is betöltő Charlie Whiting elkérte, a felügyelőszervezet biztonsági intézete vizsgálja majd meg. 
A Marussia tesztpilótája, Maria de Villota egy évvel ezelőtt szenvedett komoly tesztbalesetet, amikor egy teherautó lehajtott platójának hajtott. A spanyol versenyzőnő súlyos fejsérüléseket szenvedett, jobb szemét elveszítette – az eset bekövetkeztekor viselt bukósisakját pár hete mutatta meg.