Bár az időmérőn elkövetett baki miatt nem indult túl jól Felipe Massa futama, a Kanadai Nagydíjon végül egész szépen szerepelt a brazil. Úgy véli, a hétvégén, Silverstone-ban az autó is versenyképesebb lesz, ezért joggal célozza a dobogót.
“Silverstone fantasztikus pálya, elképesztő a vonalvezetése a gyors kanyarokkal, irányváltásokkal, mi, pilóták ezt élvezzük a legjobban! Úgy gondolom, az autónk is jól megy majd, hiszen Kínában és Barcelonában is erős volt, Silverstone pedig hasonló karakterisztikájú. Régi vágású pálya, gyors kanyarokkal, ez pedig feküdhet majd az F138-asnak, szóval jó hétvégére számítok. Természetesen a pontszerzés és a dobogós helyezés a célom.”  
Massa kiemelte, hogy a háromhetes szünetben is keménye edzett:
“Régen a versenyek közti hetekben teszteltünk, de most, a tilalom miatt még fontosabbá vált az erőnlét megőrzése. Pár napot Maranellóban gyakoroltam a szimulátoron és megbeszéléseken voltam, de még a gyári napokon is szakítottam időt az edzésre. Mindig így készülök a futamokra, szóval 100 százalékosan felkészültnek érzem magam a Brit Nagydíjra.”
A Ferrari technikai főnöke, Pat Fry is úgy véli, erősek lehetnek majd Silverstone-ban, főleg, hogy új fejlesztéseket is visznek.
“Nagyon alaposan kielemeztük az elmúlt versenyek adatait, az aerodinamikát, a gumihasználatot, igyekeztünk a legjobb csomagot összeállítani Silverstone-ra. Míg Monaco és Montreal inkább Bahreinhez hasonló, a hangsúly a tapadáson van, Silverstone a gyors, egymásba folyó kanyarokról szól, inkább Barcelonára hasonlít” – utalt Fernando Alonso ottani győzelmére a szakember.