A Williamsszel, a McLarennel és a Red Bull-lal is bajnoki címeket szerző Adrian Newey már korábban lovagi címet kapott, most pedig a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner is ugyanilyen elismerésben részesül.
A Milton Keynes-i csapatot az alapítás, 2005 óta vezető, 2010 óta mindháromszor kettős bajnoki címig juttató Horner II. Erzsébet királynő születésnapi kitüntetési listájára került fel, az OBE (Officer of the of the Most Excellent Order of the British Empire) címet kapta meg. (Ez a második fokozata az ilyen kitüntetéseknek, “valódi” lovag nem lesz a kitüntetettből, a Sir megszólítás sem jár vele.)
“Természetesen nagyon meg vagyok lepve. Elég váratlan, egészen hihetetlen. Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, nagyon-nagyon különleges a korábbi kitüntetettek, az országért nagyszerű dolgokat tett nők és férfiak társaságába kerülni” – mondta Horner.
“Ez ugyanakkora öröm, mint az autósportban elért eredményeim. Ha megnézzük, a különböző területeken, a gazdaságban, jótékonysági tevékenységben mit tudnak felmutatni más kitüntetettek, hatalmas megtiszteltetés, hogy én is köztük vagyok!”
Horner előtt az utóbbi években Adrian Newey (OBE), Ross Brawn (OBE), Jenson Button (MBE), Lewis Hamilton (MBE), David Coulthard (MBE), valamint a Caterham-csapat alapítója, Tony Fernandes (CBE) – igaz, sokkal inkább gazdasági, mint sporteredményei miatt – részesült hasonló kitüntetésben.