A Force Indiának ugyan kimondottan versenyképes autója van idén, de a csapat többször elszúrt már időmérőket és a futamokat rossz döntésekkel, ügyetlen munkával.
A skót Paul di Resta az idény eddigi versenyein már jó néhányszor elég idegesen, a csapatra mutogatva nyilatkozott. Monacóban sem sikerült valami jól az időmérője, de akkor visszafogta magát, azt mondta, “inkább nem beszélek sokat, mert olyat mondanék, amit nem kellene.”
A Kanadai Nagydíj időmérőjén aztán újra rosszul járt di Resta, a Q1-ben kiesett. Úgy vélte, “elfogadhatatlan” volt, hogy a csapat épp akkor szerelgetett egy apró hibát az autóján, amikor a pálya a legszárazabb volt.
Vasárnap aztán az a pletyka terjedt el a paddockban, hogy a feszültség és frusztráció tettlegességben csúcsosodott ki, di Resta személyi edzője és egy szerelő ölre ment – állítja a Daily Mail.
A Telegraph F1-es tudósítója is Tom Cary is utánajárt a dolognak, ő azt írta, hogy a “Force India elismerte, hogy volt egy kis nézeteltérés”, de cáfolták, hogy annak köze lett volna di Resta panaszaihoz.
A Force India vasárnap végül kimondottan jó eredményt ért el a 100. nagydíján, di Resta pocsék rajtpozíciója és a Sutillal történt baleset, majd a németnek kiosztott, vitatható büntetés ellenére is mindketten pontot szereztek.