A Williams a Ferrari és a McLaren mögött a Forma-1 mezőnyének legeredményesebb, legpatinásabb csapata, 1977 óta állandó szereplő.
Az alapító-főnök, Sir Frank Williams a Kanadai nagydíj előtt a helyi La Presse-nek nyilatkozott. A kérdésre, hogy miben látja a csapat hosszú létének titkát, szokásos fanyar humorával így felelt: “A válasz egyszerű: korábban indultunk, mint sok más csapat.”
A 71 éves legendás csapatvezető komolyabbra fordítva arról beszélt, hogy szeretné, ha a Williams még nagyon sokáig az F1-ben is maradna.
“Az álmunk, hogy örökké itt leszünk, tényleg őszintén remélem ezt. Amíg csak létezik a Forma-1, mi is itt leszünk, és visszatér még a csapat a sikerekhez! Az autókért, a hajókért, a repülőkért mindenki odavan, és ez mindig is így lesz. A szenvedély, a verseny sosem változik, mi pedig reméljük, hogy sokáig részünk lesz ebben.”
Persze van honnan visszakapaszkodnia a Williamsnek, hiszen idén az addigi mélypontnak számító 2011-es szereplésüket is alulmúlják, hat futam után még nulla ponttal áll a kilencszeres konstruktőri bajnok alakulat.
“A Williamsnek sosem volt könnyű a dolga. A nyerő korszakunkban volt a legkevésbé nehéz, de akkor is nehéz volt. Az aktív felfüggesztés időszaka (a ’90-es évek eleje – a szerk.) is nehéz volt, de könnyebb, mint ma, amikor az aerodinamikán van a hangsúly. A kilencvenes és kétezres évek műszaki fejlesztéseinek helyét átvette az aerodinamika, ez pedig minden csapat dolgát megnehezítette” – nyújtott lehetséges magyarázatot az elmúlt évtized lejtmenetére Sir Frank.