Múlt pénteken a Mercedes Silverstone-ban összehozta két sztárpilótáját, a 2008-as világbajnok Lewis Hamiltont és a hőskor legendáját, Sir Stirling Mosst. A versenyzők mellett a két ezüst nyíl is “találkozott”.
Hamilton a Mercedes AMG 2011-es modelljét, a W02-est vitte magával, míg Moss az 1954-es W196-ost mutatta meg fiatal honfitársának.
A régi ezüst nyíl kora domináns járgánya volt: 1954-ben és ’55-ben is világbajnoki címet hozott Juan Manuel Fangiónak, Moss pedig otthon, a Brit Nagydíjon tudott győzni vele ’55-ben.
“A Brit Nagydíj megnyerése nagyon sokat jelentett a számomra. 1955-ben a W196-ossal az utolsó kanyarban sikerült győznöm, különleges nap volt, ma is tisztán emlékszem: utolértem Fangiót és a forgalomban sikerült megelőznöm. Az utolsó kanyaron fordultunk, tövig nyomtam a gázt, és engem intettek le elsőként. Szó szerint fél autóhosszal nyertem” – mondta a 83 éves angol.
“Megnéztem Lewis autóját, nos, semmi pénzért nem ülnék bele, de ő is ugyanezt mondta az enyémről! Kérdezte, hogy hol a biztonsági öv – mi nem használtunk biztonsági övet!” – tette hozzá.