Bár alig két éve írtuk, hogy a Williams történetének legrosszabb idénykezdését – és végül teljes évét – produkálta, idén még 2011-et is alulmúlva szerepel az egykori topcsapat.
A Williams az idény első hat futamán még egyetlen pontot sem szerzett, ez új rekord náluk. Hiába épült a tavaly még futamot is nyerő modellre az idei FW35-ös, az autó egyszerűen versenyképtelen, a fejlesztése pedig lassan és keservesen halad.
A jövőre érkező új, 1,6 literes turbós V6-os motorok kapcsán a következő idényre való felkészülési munka a szokásosnál is sokkal hangsúlyosabb, így talán logikus lenne, hogy a Williams leírja ezt az évet és már csak 2014-re koncentráljon, de egyelőre mégsem teszik ezt.
“Az elsődleges célunk, hogy kiismerjük az idei autót, hiszen enélkül azt sem tudhatjuk, mi működne jövőre. Szóval pillanatnyilag a fő cél ennek az autónak a helyrehozása és az idei eredmények hajtása” – szögezte le a csapat vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar.
“Nehéz hétvégénk volt Monacóban, de jó fejlesztési irányt találtunk, amit Kanadában is továbbviszünk majd újabb alkatrészekkel. Sok munka vár még ránk, de a csapat keményen hajt, hogy visszatérjünk oda, ahol lenni szeretnénk” – mondta a technikai igazgató, Mike Coughlan a Williams kanadai futamelőzetesében.