A vasárnapi Monacói Nagydíj két nagy balesete közül Felipe Massáé volt a meghökkentőbb, ugyanis a brazil pilóta gyakorlatilag lemásolta a szombat délelőtti utolsó szabadedzésen történt esését.
Míg az első alkalommal gyorsan, a saját lábán távozott a Ste Devote bukóteréből, a futamon már jóval hosszasabban üldögélt a pálya szélén az egészségügyi személyzettel. Kórházba vitték, de késő délután távozhatott. Kora este már monacói otthonából posztolt képet az Instagramra. 
“Elővigyázatosságból vittek kórházba, megvizsgáltak, minden rendben. Jól vagyok, csak a nyakam fáj egy kicsit, de semmi komoly. Most már arra koncentrálok, hogy a montreali futamra 100 százalékos formában legyek újra. Igyekszem magam mögött hagyni ezt a rossz hétvégét, és inkább arra gondolok, hogy az idény további részében jól menjek” – magyarázta a brazil a Ferrari hivatalos futam-összefoglalójában.
A technikai igazgató Pat Fry nem tudott pontos magyarázatot adni Massa bukására, de a szakember jelezte, hogy a szombati balesettel ellentétben – amelyet a csapat és maga a pilóta is vezetői hibának tulajdonított – vasárnap délután az autóval volt gond.
“Először is: nagyon örülök, hogy Felipe jól van! A baleset nagyon hasonlított a harmadik edzésen történtre, valójában viszont nagyon különböző volt a két incidens. Szombattal ellentétben most úgy tűnik, az autó bal első felfüggesztése volt az ok. Egyelőre nem lehet még pontosan tudni, mi is történt, de a következő pár napban Maranellóban megpróbáljuk felderíteni az okokat.”