Rodolfo Gonzalez valószínűleg igen szép szponzori csomaggal állított be a Marussiához, hiszen annak ellenére, hogy idén két újoncot versenyeztet a kiscsapat, immár másodszorra kap edzéslehetőséget az egyik versenyző “kárára”.
A bahreini első szabadedzés után Gonzalez Barcelonában is vezet majd, de ezúttal Jules Bianchi helyett az amúgy sem túl fényesen teljesítő Max Chiltonnak kell majd kispadoznia péntek délelőtt. A venezuelai pilóta szahíri gyakorlása egyébként nem alakult jól, műszaki hiba miatt csak hét kör jutott neki.
A Marussiánál – a többi csapathoz hasonlóan – nagyon kíváncsian várják az első európai hétvégét. Barcelona igen tanulságos lehet.
“Mindig érdekes a barcelonai verseny, ugyanis nagyon jó mérce a mezőny erőviszonyait és a csapatok saját új fejlesztéseit illetően is. Mi is hozunk frissítéseket, és mivel a télen teszteltünk is Barcelonában, kiváló alkalom lesz most, hogy az összevethessük a fejlődésünket az akkor alapadatokkal. Előbb a legutóbbi, bahreini csomagot próbáljuk ki, majd jönnek az újdonságok” – magyarázta a csapatfőnök, John Booth.
“Bahreinben mindig is küszködtünk egy kicsit, de bízunk benne, hogy a Circuit de Catalunya megerősíti, hogy a jó fejlesztési irányba haladtunk eddig idén” – tette hozzá.